designové akvarium

NatureWall

Akvárium, které nestárne.

Příběh nového designu

Našim klientům dokážeme splnit takřka jakékoliv přání. Nevěříte? Pojďte se s námi dnes podívat na genezi nového aquascape do akvária natureWall. Nazvali jsme jej „Summit“ a je inspirovaný krajinou Vysokých Tater.

Realistické scenerie, které milujete 

Určitě máte své oblíbené místo. Krajinu ke které máte emocionální vztah. V tomto případě to bylo místo nadmíru krásné: slovenské hory. Konkrétně pak vrchol Kriváň a jeho okolí. Jak by bylo úžasné mít tento kus přírody doma, dokonce ve svém akváriu?

Požadavek byl tedy na stole. Ale jak na to?

Začali jsme modelováním hory podle dodané fotografie. Z hlíny a ručně. Prostě taková sochařina. Nebylo vůbec jednoduché vměstnat celý horský masiv do omezeného prostoru, který nám natureWall poskytuje, ale nevzdávali jsme se. Práce na textuře štítu, jednotlivých údolích a vrcholcích byla nakonec dokonalou relaxací.

Vlevo originál, vpravo kopie z hlíny. Velmi dobře se nám osvědčila práce s nasvětlením. Počítáme-li dopředu s hrou světla a stínu, dostane model nečekanou hloubku a realismus.

Otiskem původního modelu vznikla naprosto přesná silikonová forma. Do té jsme pak odlévali samotnou skálu pro použití v akváriu. Tato technika má velkou výhodu v tom, že teď už můžeme tento scape libovolně replikovat.

Nebe a mraky

Náš SkyPanel, dálkově řiditelná LED stěna má v našich akváriích již dávno své místo. Zatím jsme však používali jen jednoduchý gradient – přechod z bílé barvy. Tato krajina si ale zaslouží něco navíc. Na řadu přichází výběr toho správného nebe. Bude to drama před bouří, nebo slunný letní den?

Tyto čtyři příklady jsou jen malým zlomkem různých tisků, které jsme pro folii mezi SkyPanel a akvárium zvažovali. Nejde jen o obyčejné fotografie, každá se musela ručně přizpůsobit rozložení hardscape v popředí.

Po mnoha kolech výběru, přemýšlení, voleb favoritů a vyřazování jsme dospěli k ideální kombinaci. Vypadá opravdu dobře, co myslíte? Každé nebe propůjčí výsledku jinou atmosféru – a navíc pracuje jinak v průběhu dne, kdy se automaticky mění intenzita nasvětlení.

Finální vzhled akvária 

Po osazení rostlinami, a opětovné instalaci na zeď máme hotovo. I tato zmenšená 120 cm verze natureWall dokáže udělat velkou parádu a být centrálním prvkem v interiéru. V tomto případě je to čekárna stomatologické ordinace.

A co na to klient?

Poslechněte si sami, jak se líbí pacientům v čekárně a hlavně tomu, kdo si toto akvárium vysnil. Protože sny se mají plnit. Od toho jsme tady.

… a co vy? Není Váš naturewall už trochu okoukaný? Neprospěla by mu změna designu? Nebo jsme Vás inspirovali k pořízení zbrusunového kusu s právě tímto layoutem? Nebo si necháte také vytvořit něco jen pro sebe ne míru? Dejte nám vědět!